Jdi na obsah Jdi na menu
 

DVD Neberte nám princeznú

Neberte nám princeznú

 

01. Dieťa z dobrej rodiny
02. Dieťa z dobrej rodiny II
03. Dvaja
04. Som taká aká som
05. Šaty
06. To ste vy
07. Svitá
08. Rozhádzané postele
09. Čo nám už rukami prešlo detí
10. Hľadá sa dieťa z dobrej rodiny
11. Budem tu s vami
12. Trochu tuším, trochu viem
13. Teraz pekne pôjdeš domov
14. Tri slová
15. Balada o poľných vtákoch
16. Zakázanou rýchlosťou
17. Drahá
18. Biely kvet

 

Réžia: M. Hoffmeister
Libreto a scenár: A. Vášová
Kamera: R. Milič
Texty piesní: J. Štrasser
Hudba: D. Ursíny, hrá štúdiový orchester P. Daňka
V hlavných úlohách: Marika Gombitová, Meky Žbirka, Marie Rottrová

 

Pôvodný televízny muzikál vo hviezdnom obsadení z roku 1980 s fascinujúcou hudbou Deža Ursínyho a textami Jána Štrassera. „O čom vlastne hovorí televízny muzikál „Neberte nám princeznú“ a pre ktorú vekovú kategóriu je určený?
Muzikál hovorí o vzťahoch medzi ľuďmi. Hoci názov napovedá, že by malo ísť o rozprávkový muzikál, lepšie povedané, o muzikál pre deti. Nie je to tak. Je určený najširšiemu diváckemu okruhu, keďže sa dotýka otázok, ktoré trápia nielen mnohých mladých ľudí, ale aj dospelých.
V muzikáli vytvárajú titulné úlohy speváci populárnej hudby Marie Rottrová, Marika Gombitová a Miroslav Žbirka. Spievajú, hovoria, hrajú, a teda vystupujú ako herci. Myslím, že splnili nielen moje očakávanie. Všetci traja speváci pracovali na svojich hereckých kreáciách veľmi svedomito, výsledkom toho je spontánny prejav, ktorý si určite získa diváka. Najmä Marika ako princezná Katka je očarujúca. Mimochodom, od začiatku sme sa všetci zhodli v názore, že muzikál nebudeme plejbekovať - teda že hrať a spievať budú tí istí účinkujúci.“ – hovorí dramaturgička G. Vyskočilová.
 Bunusom k tomuto vydaniu je možnost vypočuť si vo zvukovej stope komentár moderátora J. Čurného a Mekyho počas celého filmu. Občas trefného a velmi vtipného. Ďalším bonusom je ukážka ako vyzeral film pred reštaurovaním a po ňom. A posledným, ktorý poteší najma fanúšikov Modusu a predovšetkým Mekyho Žbirku je jeho vystúpenie so skupinou Limit na Bratislavskej Lýre 1982 (rok kedy porazil ako prvý slovák hviezdneho K. Gotta a získal Zlatého slávika vo vtedy ešte československej súťaži). Z bonusov by som rád spomenul pieseň Biely kvet s textom K. Peteraja. Povodne sa táto pieseň mala volať Čierny kvet, ale vládnuca garnitúra a jej večná cenzura zasiahli i tu. Údajne preto, že by si občan mohol myslieť, že je to narážka na komunistickú stranu.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

o alebo rem.

(matus, 5. 11. 2021 21:06)

je to original ci remaster?